Kategórie
podujatia pomoc Služby Božie

Pôstne obdobie

pôst 2022

Ak sme si mysleli, že sa svet už upokojí a po pandémii sa pomaly všetci vrátime k takému životu, aký sme žili pred pandémiou, mýlili sme sa. Vojna, ktorú Rusko rozpútalo na Ukrajine, celkom zatienila akékoľvek starosti, aj tie, ktoré nám priniesla pandémia. Ak sme boli nespokojní s tým, ako nás vakcinácia rozdeľovala, tak tu dnes máme ešte nepriateľstvo a boj človeka proti človeku. Jedna neistota sa ešte celkom neskončila a je tu nová. Ešte obludnejšia, pri ktorej je zjavným úmyslom a zámerom ničiť životy druhých. Najväčšie barbarstvo a najhroznejšie porušenie 5. Božieho prikázania je vojna. Pôst je však tu.

Nakoľko sa to všetko deje len neďaleko našich hraníc, neistotu a obavy tu máme znova. A naše modlitby sú opäť veľmi potrebné. A naša láska k blížnemu a zodpovednosť za druhých si znova žiadajú naše zapojenie sa a jasný postoj. Naša cirkev, ECAV na Slovensku, vyhlasuje zbierku za účelom pomoci zasiahnutým a trpiacim vojnovým konfliktom. Pomoc prednostne pôjde pre Evanjelickú cirkev na Ukrajine, ale aj pre všetkých vojnou postihnutých. V kostole v Petržalke je modrá pokladnička pri východe z kostola určená pre túto zbierku. Samozrejme môžete svoj príspevok poslať aj na účet CZ, kde do správy pre prijímateľa napíšete „Ukrajina“.

S radosťou Vám oznamujeme, že od 6.3.2022 sa okrem kostola v Petržalke a Rusovciach budú konať služby Božie aj v Rajke v Maďarsku. Pre tých, ktorí ste blízko stretneme sa každý týždeň v evanjelickom kostole na ulici Temető köz 2 o 9:30.

V pôstnom období Vás pozývame na pôstne večierne v zborovom dome v Petržalke každú stredu od 9.3.2022 o 17:00.